JEG HATER DET FAKTISK!!

13.apr.2010 kl.21:43 i Blogg    14 kommentarer
Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor noen mennesker vil ofre helse og masse penger bare for å ta seg en liten sigarett. Er det virkelig hvert all styret ? Jeg synes hvertfall ikke at det er værd alle pengene en må betale.

Ser jo ikke tøft ut !


Når man har tatt sen en røyk lukter man ikke akkurat blomster heller, men det er ikke det verste med røyk. Det verste er når folk på min alder gidder å ofre til seg en liten sigarett. Det ser jo så stygt ut.

Etter ett par tiår med røyk har du ikke bare økt risken for kronisk opstruktiv lungesykdim (også kalt kols) og lungekreft, du har kanskje også fått gule hender og ekle tenner. Personlig synes jeg røyk er så ekkelt , men ironisk nok må jeg leve med det hver eneste dag. Men ikke fordi jeg selv røyker.


Lyst på sånne tenner så gjerne ta deg en røyk ;-S

Jeg synes foreldre som røyker ikke burde røyke i nærvær av barna sine, det er både skadelig  og ekkelt. Ungene blir jo passive røykere. Men antar at noen er villig til å ta den risken.

Det er jo ofte en grunn til at folk begynner å røyke, kanskje er det fordi du blir kulere av det, men det er jo ikke kult i det hele tatt. En annen grunn kan være at du er skikkelig nedfor og vil ha noe annet å tenke på. Selv synes jeg at ingen av disse grunnene er gode nok grunner til at en skal begynne å røyke.De til høyre viser hvordan lungene dine blir av røyking.. Ekkelt sant?
Røyk er veldig skadelig og som skrevet før ganske ekkelt. Jeg kunne overhode ikke tenke meg å røyke, hvem vil gå rundt å lukte dritt? Jeg vil heller ikke la 20 000 gå fra meg fordi jeg er så dum at jeg begynner å røyke, hvem vil det liksom?

Tenk alt det du kan kjøpe for de pengene noen bruker på røyk i uken. Viss du er sånn som meg kan du heller bruke pengene litt mer fornuftig. Du kan f.eks. gå på alle hjemmekampene til Brann, eller viss du er litt mer interessert i musikk kan du kjøpe deg hvertfall tre cd er i uken.. Dette varierer jo litt i forhold til hvor masse en bruker på røyk i uken..

Jeg har egentlig ikke noe i mot røykere, men jeg kan bare ikke fatte at noen faktisk gidder å røyke. Får de noe positivt ut av det?

Jeg kjenner selv mange som røyker, men jeg skal love dere at jeg  virkelig har prøvd å få de til å slutte. Jeg har prøvd å gjemme røyken, jeg har kjeftet på de og fortalt og vist bilder av hva som skjer når en har røykt en god stund. Men uansett hvor masse jeg prøver funker det ikke, eller en av de skal snart slutte da. Han kan bare røyke i mindre enn et år før han må slutte. For å være ærlig tror jeg at viss du først skal slutte å røyke må du virkelig gå inn for å slutte  for ellers er det vanskelig. Dette er noe jeg vet, ikke fordi jeg har røykt selv og sluttet, men fordi jeg har spurt de i familien som røyker.Røyking dreper !!!


Hadde det vært opp til meg hadde jeg fjernet all røyk fra butikkene og erstattet det med noe mye bedre. Jeg vet at hadde jeg gjort det så hadde jeg fått mange i mot meg. Men det hadde ikke brydd meg. Butikkene hadde tapt penger på det, men folk hadde hvertfall ikke røykt. Men skulle røyken forsvinne fra butikkene måtte nok snusen også bli tatt vekk.

Takk for meg, Amen


Hva synes du om det jeg har skrevet?
Hva synes du om røyk og snus?

-Christine

14 kommentarer

Flotte Charlotte?

13.apr.2010 kl.22:18

Takk for kommentar <3

Røyk er så ekkelt at jeg kan dø av det! BOKSTAVELIG TALT. (HAha, den var morsom.. tulla).

Jeg skrev en oppgave om røyk på skolen, og den "inofrmerte" jeg om på bloggen min, og da brukte jeg faktisk det første bildet ditt også (:

Fin blogg! jeg liker at du er imot røyk :'D (Y)

Flotte Charlotte?

13.apr.2010 kl.22:25

JA! Absolutt. Det er så.. æsj.. xD
Så flott blogg du har asså! :D

Pia prinsessa

13.apr.2010 kl.22:33

røyk er no ordentlig dritt altså! men snus, det dreiver jeg med selv! og det syntes jeg er helt ok egentlig!

klem <3

Heartbook

13.apr.2010 kl.22:35

Jeg har selv vært stor røyker over lengere tid . Jeg angrer ikke på at jeg har røyka . Syntes det smakte godt rett og slett . Jeg merket på helsa at det ikke var bra for meg , og da jeg ble gravid greide jeg og slutte . Har ikke rørt en røyk på veldig veldig lenge , og er veldig glad for at jeg har greid og slutte :)

- Skulle også ønske at all tobakk ble fjernet fra hele landet ... Det er rett og slett farlig for lungene !

caja

13.apr.2010 kl.22:38

haha, du er latterlig

sweetfly

13.apr.2010 kl.22:50

For det første, burde du vite at jo mer du sier nei til folk, gjemmer røyken osv - jo mer vil de røyke!

Jeg røyker selv, på fest vel og merke.. Og det er ikke alltid jeg røyker heller.. Jeg har en 20 paking i skuffen, har vel tatt 2 stk av den og har hatt den pakningen siden før jul eller noe.. Så røyker ikke ofte eller mye kan man si..

Ellers så røyker jeg vel for å fjerne stress hvis jeg trenger det, røyken letter depresjonen min og den hjelper på andre ting..

Trening og slikt hjelper ikke på meg, for det har jeg prøvd ganske lenge.. Sjokolade hjelper, men er ikke sundt det heller - heldigvis har det vært en periode med svært lite sjokolade, eller ingen i hele tatt.. Noe jeg er glad for..

Snus syns jeg er ekstremt ekkelt - uansett om det er løs eller i pose.. Utenom alt dette kan jeg ikke komme på noe å si om verken røyk eller snus.. Alkohol er forresten heller ikke bra..

linnsittsinn

13.apr.2010 kl.23:18

Jeg er den patetiske gruppa "egentlig veldig anti røyk, men når jeg stresser i fylla gjør jeg dumme ting". Jeg har alltid vært antirøyk med to foreldre som har røyket i alle år. Har alltid vært kjipt å få kommentarer på at jeg lukter røyk, det er jo en fæl lukt! Etter et samlivsbrudd i høst ble allikevel røyk og snus på fest en måte å takle stresset på. Men ikke rørt dette i edru tilstand og aldri kjøpt noe av det selv. Allikevel sluttet jeg med festrøyk og snusing i november da jeg vet hvor idiotisk og unødvendig det er for meg å røyke. Har etter dette sprekt et par ganger på byen når stresset har vært på sitt verste.

Men røyk er ikke bra, og jeg er veldig opptatt av det å være sunn. Så nå blir det drastisk nedkutting på alkoholen og aldri røyk igjen! Vi får håpe at den nye "gjem bort røyk og snus" politikken i Norge hjelper på dette salget.

Pia Fjellmann Hansen

14.apr.2010 kl.11:35

SV: takk :-)

Er veldig enig med deg! Røyk er driiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.

Gabrielle

14.apr.2010 kl.13:51

Veldig bra at du tar opp dette! Røyking er rett og slett noe dritt. Skjønner ikke at folk har lyst å betale for sin egen død? Nei, uff.

Rikke Hansen

14.apr.2010 kl.14:12

Hvis folk velger å røyke, la dem gjøre det, men be dem om å gjøre det et annet sted enn der du er. Slik blir ikke du sjenert av det, og de kan maltraktere det lille de har av lunger i fred.
Jeg røyker ikke, men har ikke noe imot folk som gjør det.

Andrea

14.apr.2010 kl.15:53

Sv; Jeg synes bloggen din er bra ;)

Jeg hater at folk røyker. Jeg blir så stressa! Foreldrene mine røyker, men jeg synes ikke noe om det i det hele tatt. De har sagt at de skal slutte, men NÆI! De fortsetter, snart blir jeg vel så utoldmodig at jeg klikker.. Hehe, røyking er IKKE noe bra...noe som du har tatt poeng i ;)

Line !

15.apr.2010 kl.20:04

Jeg er enig med deg, røyking ser ikke tøft ut ! Og man bruker ikke akkurat pengene sine fornuftig !
caja: hvorfor er jeg latterlig da? er du en røyker som føler deg litt truffet kanskje?

Skriv en ny kommentar

Christine ..Kommenterer alltid tilbake

16, Bergen

Hei jeg heter Christine og er 16 år, jeg går på Medier på Laksevåg VGS. Jeg er overgjennomsnittet interessert i fotball, og har mine hjerter i Liverpool FC og SkBrann<3 På fritiden ser jeg på fotball og henger med venner. Lurer du på noe så ta kontakt på : christinefo.blogg@ gmail.com NYTT DESIGN KOMMER!! leser denne bloggen NÅ

hits